Management accounting

Management accounting - W. Koetzier | Respetofundacion.org

INFORMATIE

AUTEUR
W. Koetzier
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Management accounting.pdf

Wil je het boek lezen?Management accounting in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. Koetzier. Lezen Management accounting Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Management accounting' is een studieboek op hbo-/wo-niveau, dat in de eerste plaats bestemd is voor gebruik in bedrijfseconomische gerichte opleidingen. Doordat het gebruik van boekhoudkundige technieken is vermeden, is het boek ook uitstekend geschikt om ingezet te worden bij andere studierichtingen, zoals commerciële economie, bedrijfskunde, techniek en recht.De ondertitel 'Berekenen, beslissen, beheersen' refereert aan de driedeling binnen management accounting: het berekenen van kostprijzen, het maken van beslissingcalculaties en het beheersen van bedrijfsprocessen. Het vakgebied wordt niet geïsoleerd behandeld: er worden steeds relaties gelegd met aanpalende vakken. Dit geldt niet alleen voor andere bedrijfseconomische vakgebieden als externe verslaggeving en financiering, maar ook voor algemene economie, statistiek, organisatiekunde en psychologie.Hoewel het boek over management accounting natuurlijk kwantitatief van aard is, ligt de nadruk vooral op de informatieve waarde die de berekende cijfers voor het management kunnen hebben.Bij elk hoofdstuk behoort oefenmateriaal. De vraagstukken hebben betrekking op casusposities en vergen zowel inzicht als vaardigheid in het toepassen van de desbetreffende technieken.


...ent accounting is een proces of activiteit binnen een organisatieonderneming waarbij men zich bezighoudt met het verzamelen, ordenen, analyseren en rapporteren van (financiële) informatie voor planning en control door het management ... Financieel Management Cursus - Hogeschool van Amsterdam ... .In tegenstelling tot externe verslaggeving is management accounting gericht op interne plannings- en besturingsactiviteiten. Management accounting is binnen de accounting het geheel aan activiteiten die gericht zijn op interne rapportage van algemene financiële overzichten. Management accounting richt zich specifiek op interne besturingsactiviteiten. Management accounting heeft betrekking op alle activiteiten die gericht zijn op de interne berichtgeving van financiële rapporten. Management accounting ... What is Management Accounting? (with picture) ... . Management accounting richt zich specifiek op interne besturingsactiviteiten. Management accounting heeft betrekking op alle activiteiten die gericht zijn op de interne berichtgeving van financiële rapporten. Management accounting knowledge and experience can be obtained from varied fields and functions within an organization, such as information management, treasury, efficiency auditing, marketing, valu...



GERELATEERDE BOEKEN