Wachten Op De Barbaren

Wachten Op De Barbaren - J.M. Coetzee | Respetofundacion.org

INFORMATIE

AUTEUR
J.M. Coetzee
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Wachten Op De Barbaren.pdf

Wil je het boek lezen?Wachten Op De Barbaren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.M. Coetzee. Lezen Wachten Op De Barbaren Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Tientallen jaren al bestuurt de beschaafde, oude magistraat naar ieders tevredenheid het dorpje aan de grens. Zorgeloos leeft hij van de ene dag in de andere, genietend van zijn hobby¿s en zijn flirts. Wanneer een afgezant van de regering uit de hoofdstad het decreet uitvaardigt dat de barbaren in het grensgebied moeten worden vervolgd, kan de oude man niet veel begrip opbrengen voor het standpunt van zijn meerderen. Hij heeft meer sympathie voor die zogenaamde barbaren, een nomadenvolk dat niemand kwaad doet. Aanvankelijk probeert hij de machthebbers tot rede te brengen en raakt zo steeds meer in het conflict betrokken. Tegelijkertijd wil de magistraat zich het liefst terugtrekken in zijn eigen wereld, waarin hij de klassieken leest en een vergeten taal bestudeert. Als hij een erotische relatie krijgt met een van de slachtoffers van het overheidsgeweld - een door de martelingen van haar ondervragers kreupel en blind geworden meisje - voelt hij zich toch geroepen tot een wilde actie. Hij komt in de gevangenis terecht en wordt zelf als een barbaar behandeld. Op subtiele wijze beschrijft Coetzee in de oude man niet simpelweg een bestuurder met een gewetensconflict, maar iemand die heen en weer wordt geslingerd tussen medeplichtigheid, onverschilligheid en verzet.


...en bij Wachten op de barbaren. Dit e-book is een vertaling van J ... Wachten op de barbaren - J.M Coetzee ... .M. Coetzee's "Waiting for the Barbarians". Het boek is een allegorie voor de apartheid in Zuid-Afrika en vertelt op een hartverscheurende wijze het verhaal van een eenvoudige ambtenaar in een grensstadje van "het Rijk". Geschreven bij Wachten op de barbaren. In summiere, scherp gekozen bewoordingen vertelt het boek hoe een commandant van een legerplaats in de herfst van zijn carrière onder druk komt te staan van zijn superieuren, die hem zo lang met rust hebben gelaten. Konstantínos Kaváfis De komst van de barbaren zou een uitweg ... Studystore | Wachten op de barbaren, Coetzee, J.M ... ... . Konstantínos Kaváfis De komst van de barbaren zou een uitweg bieden uit de geestelijke leegte, de lethargie, de verveling en de gemakzucht waaraan deze stad ten prooi was gevallen. Op poëtische wijze illustreert Ka...



GERELATEERDE BOEKEN