De Koude Oorlog

De Koude Oorlog - John Lewis Gaddis | Respetofundacion.org

INFORMATIE

AUTEUR
John Lewis Gaddis
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
De Koude Oorlog.pdf

Wil je het boek lezen?De Koude Oorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Lewis Gaddis. Lezen De Koude Oorlog Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Zelfs de vijanden van James Bond zitten niet meer bij de KGB tegenwoordig. Je kunt je afvragen waar we 45 jaar lang zo bang voor zijn geweest. De Koude Oorlog, de strijd tussen democratie en kapitalisme (het Westen) en het internationale communisme (het Oosten), werd door iedereen als een grauwe en gevaarlijke periode ervaren. De aanleg van een kerwapenarsenaal door de beide wereldmachten zorgde in vele landen voor - achteraf bekeken - hilarische brochures en tips van de Bescherming Burgerbevolking ('Wenken voor de bescherming van uw gezin en uzelf').In 2006 kan Lewis Gaddis opgelucht schrijven dat de Koreaoorlog eigenlijk het hoogtepunt van de strijd is geweest. Als Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Michail Gorgatsjov, Paus Johannes Paulus II en Lech Walesa dat hadden geweten, was het IJzeren Gordijn dan eerder gevallen?


...Oorlog was een periode van gewapende vrede tussen de communistische en de kapitalistische wereld in de tweede helft van de 20e eeuw ... De 36 beste afbeeldingen van Koude oorlog. | Koude oorlog ... ... .Het kapitalistische westerse blok werd geleid door de Verenigde Staten (VS). De communisten stonden voornamelijk onder leiding van de Sovjet-Unie (USSR), of waren verbonden met communistisch China.Voor het Westen werd ook wel de term "eerste wereld ... De Koude Oorlog had geleid tot een onverzadigbare vraag naar natuurlijke hulpbronnen, vergrootte de ideologische en politieke onverdraagzaamheid en legde de nadruk op externe gevaren waardoor de binnenlandse politiek verwaarloosd werd. Voorts had de Koude Oorlog een negatief effect op talloze economieën en samenlevingen, wereldwijd. De Koude Oorlog (1945-1991) w ... 10 Belangrijkste momenten tijdens de Koude Oorlog ... ... . Voorts had de Koude Oorlog een negatief effect op talloze economieën en samenlevingen, wereldwijd. De Koude Oorlog (1945-1991) was een periode van gewapende vrede, na de Tweede Wereldoorlog, tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, en hun verschillende bondgenoten.De Amerikanen en de Britten ...



GERELATEERDE BOEKEN