Het huis aan het meer

Het huis aan het meer - Thomas Harding | Respetofundacion.org

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Harding
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het huis aan het meer.pdf

Wil je het boek lezen?Het huis aan het meer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Harding. Lezen Het huis aan het meer Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


In 2013 bezoekt Thomas Harding het huis van zijn Duitse grootmoeder, gelegen aan de rand van Berlijn, bij de Groβ Glienicker See, die grenst aan de Wannsee. Deze plek, haar "zielenplek', die zij heeft moeten verlaten toen de nazi's aan de macht kwamen, ligt er vervallen en verlaten bij. Een betonnen voetpad door de tuin markeert waar de Berlijnse Muur bijna drie decennia heeft gestaan.In een poging het huis van de sloophamer te redden, onderzoekt Harding de geschiedenis van de vijf families die hier hebben geleefd: de adellijke landeigenaar die op het landgoed een wijngaard aanlegde, een welvarende Joodse familie die hier de vrije tijd doorbracht, een beroemde componist in dienst van de nazi's, een weduwe en haar kinderen en een informant van de Stasi. Uit al deze aangrijpende en dramatische verhalen doemt een twintigste-eeuwse geschiedenis van Duitsland op.


...ven bij Het huis aan het meer. Thomas Harding raakte geïntrigeerd in de geschiedenis van het weekendhuis van zijn Duitse grootmoeder ... Carry van Bruggen, Het huisje aan de sloot · dbnl ... . Het staat in de periferie van Berlijn aan de Groß Glienicker See, die op zijn beurt weer grenst aan de Wannsee. Het huis aan het meer. In 2013 bezoekt Thomas Harding het huis van zijn grootmoeder, gelegen aan de rand van Berlijn, bij de Gross Glienicke See, die grenst aan de Wannsee. Deze plek, haar 'zielenplek', die zij had moeten verlaten toen de nazi's aan de macht kwamen, ligt er vervallen en verlaten bij. Ee ... Thomas Harding - Het huis aan het meer - VPRO Boeken ... . Deze plek, haar 'zielenplek', die zij had moeten verlaten toen de nazi's aan de macht kwamen, ligt er vervallen en verlaten bij. Een betonnen voetpad door de tuin markeert waar de Berlijnse Muur bijna drie decennia heeft ... Het huis aan het meer is hierop een uitzondering. Het voortreffelijk gedocum...



GERELATEERDE BOEKEN