Het Dromenpaleis

Het Dromenpaleis - Ismail Kadare | Respetofundacion.org

INFORMATIE

AUTEUR
Ismail Kadare
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Het Dromenpaleis.pdf

Wil je het boek lezen?Het Dromenpaleis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ismail Kadare. Lezen Het Dromenpaleis Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


"Nacht na Mnacht arriveren in Constantinopel koeriers met zakken vol dromen, op schrift gesteld in steden, dorpen en gehuchten tot in de verste uithoeken van het enorme Osmaanse rijk. In het Dromenpaleis worden ze gesorteerd, beoordeeld en geduid om er de wekelijks aan de sultan aangeboden 'meester droom' uit te halen waarin de toekomst van het rijk en van zijn heerser te lezen is. De jonge Ebu Qerim, telg van een oude Albanese familie die het Turkse rijk tal van ministers, generaals en gouverneurs heeft geleverd, wordt klerk in die ontzagwekkende bureaucratie waar het collectieve onder bewustzijn van het rijk wordt vermalen en geanalyseerd. In een (vooral voor hemzelf) verbazend tempo doorloopt hij de hiërarchie, tot hij er uiteindelijk de almachtige eerste man van wordt. Over Ebu Qerims schouder ontdekt de lezer de intriges, de gruwelen en de verhulde machtsstrijd waar deze droomverwerkingsfabriek en de klieken eromheen in verwikkeld zijn.


...het Dromenpaleis worden ze gesorteerd, beoordeeld en geduid om er de wekelijks aan de sultan aangeboden 'meester droom' uit te halen waarin de toekomst van het rijk en van zijn heerser te lezen is ... Nëpunësi i Pallatit të Ëndrrave - Ismail Kadare (1981 ... ... . Het dromenpaleis. Kadare's roman vertelt over de lotgevallen van Ebu Qerim, een telg uit de vermaarde Qyprilli-familie. Dat geslacht is de politieke tegenpool van de heersende Ottomaanse soeverein in het boek, maar achter de schermen heeft het de touwtjes nog altijd stevig in handen. Niemand verbaast zich dan ook over de blitzcarrière die Ebu Qerim maakt na zijn sollicitatie in het Tabir Serail. Dromen zijn misschien bedrog, maar daar kom je in het Tabir Serail maar beter n ... Dromenpaleis - Home | Facebook ... . Niemand verbaast zich dan ook over de blitzcarrière die Ebu Qerim maakt na zijn sollicitatie in het Tabir Serail. Dromen zijn misschien bedrog, maar daar kom je in het Tabir Serail maar beter niet mee aandraven....



GERELATEERDE BOEKEN