Jezus

Jezus - L.J. Giebels | Respetofundacion.org

INFORMATIE

AUTEUR
L.J. Giebels
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Jezus.pdf

Wil je het boek lezen?Jezus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L.J. Giebels. Lezen Jezus Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Mythologie en christologie onttrekken de historische betekenis van Jezus aan het zicht. Betekent dit dan dat van Jezus geen objectieve biografie te schrijven is? In Jezus draait het om die vraag.Historicus en biograaf dr. Lambert J. Giebels maakt duidelijk dat de Jezus-figuur tweeledig is. Van Jezus Christus is alleen een mythologie te schrijven, geen wetenschappelijke biografie. Dat geldt wél voor Jezus van Nazareth. Maar dan moet hij worden losgemaakt van de mythologische Jezus Christus. In Jezus, een biografie gaat de auteur de betrouwbaarheid na van de beschikbare bronnen over Jezus van Nazareth. Aan de hand daarvan reconstrueert hij wat er te vertellen is over de historische Jezus en zijn omgeving, en verkent hij of de huidige stand van het historische onderzoek perspectief biedt voor een wetenschappelijke biografie van Jezus van Nazareth.In het slothoofdstuk behandelt Giebels de intrigerende vraag of aan het christendom een eind komt als de mythologische Jezus Christus plaatsmaakt voor de werkelijke Jezus van Nazareth.


...an verwijzen naar: . Jezus van Nazareth, de centrale figuur in het christendom als Zoon van God ... Matteüs 4 (NBV) - EO.nl/Bijbel ... . Jezus (historisch), overzicht van de resultaten van historisch-kritisch onderzoek naar Jezus van Nazareth Jezus (traditioneel-christelijk), overzicht van de opvattingen over Jezus van Nazareth in de belangrijkste traditioneel-christelijke stromingen ... Jezus Christus of Jezus van Nazareth (betekenis naam: Jezus; Verlosser. Christus; Gezalfde) was een bijzondere Joodse man die ongeveer tweeduizend jaar geleden leefde ... bol.com | Jezus | 9789025304188 | Fik Meijer | Boeken ... . Christus; Gezalfde) was een bijzondere Joodse man die ongeveer tweeduizend jaar geleden leefde. Volgens het christendom is Hij de Zoon van God. In de islam gelooft men dat Jezus (daar kennen ze hem ook wel als Isa) een profeet (boodschapper van God) was, maar wordt Hij niet als de Zoon van God gezien. Jezus protesteerde tegen het feit dat sommigen de vorm belangrijker leken te vinden dan de inhoud. Hij legde vooral de nadruk op de binnenkant...



GERELATEERDE BOEKEN