Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen

Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen - J.D. Bosch | Respetofundacion.org

INFORMATIE

AUTEUR
J.D. Bosch
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen.pdf

Wil je het boek lezen?Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.D. Bosch. Lezen Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen Online is nu zo gemakkelijk!



OMSCHRIJVING


Er zijn vele velden waarop de psy­cho­diag­nos­tiek van kinderen zich richt. Allereerst natuurlijk op het kind zelf in al zijn as­pec­ten: gedrag, intelligentie, leervorderingen, neuropsychologische vaardigheidsstructuur, sociaal-emotioneel functioneren. Maar belangrijk is ook de diagnostiek van zijn omgeving: de ouders en, groter, het gezinsverband, de school en de leeftijdgenoten. Dit handboek geeft een volledig, interdisciplinair beeld van al deze terreinen in de context van de hulpverlening. Naast de theoretische achtergronden van diagnostiek, onderzoek en hulpverlening bevat het een overzicht van diagnostische methoden. De auteurs, werkzaam in de praktijk als hulpverlener en/of als docent, hebben veel aandacht besteed aan de toepassing van deze methoden op concrete onderzoeksdomeinen. Praktijkvoorbeelden verlevendigen de tekst op tal van plaatsen. Deze achtste druk telt minder hoofdstukken dan de voorgaande drukken. Het hoofdstuk over zeer jonge kinderen is nu verspreid over de andere hoofdstukken. De hoofdstukken over gespreksvoering met ouders en met kinderen zijn samengevoegd, en de scheiding tussen gezinsdiagnostiek en diagnostiek van disfunctioneel ouderschap is opgeheven. De inhoud van het hoofdstuk over persoonlijkheidsonderzoek is aangepast en ingevoegd in het hoofdstuk over de sociaal-emotionele ontwikkeling. De nieuwe volgorde in de hoofdstukken over tests en vragenlijsten sluit beter aan bij de gehanteerde volgorde in de onderzoekspraktijk. De toegankelijkheid en studeerbaarheid van deze druk is vergroot door naast een register ook een lijst met definities op te nemen. Door de tekst heen worden ook voorbeelden gegeven van diagnostische valkuilen. Bovendien geeft deze druk op een vijftal losse uitslaanders een compleet overzicht van alle diagnostische tests en hun leeftijdsbereik, geordend naar toepassingsgebied. Bij bestelling via onze website, krijgt u direct 24 uur toegang tot het boek in onze leeromgeving. Daarna kan deze toegang definitief gemaakt worden met behulp van de code die in het boek staat.


...ek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen en adolescenten (Hardcover) ... Boekwinkeltjes.nl - Handboek psychodiagnostiek voor de ... ... . Er zijn vele velden waarop de psy­cho­diag­nos­tiek van... Home Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen en adolescenten Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen en adolescenten. J.A. Tak ... € 73,00. Bestellen. Inkijkexemplaar. Er zijn vele velden waarop de psy­cho­diag­nos­tiek van kinderen zich richt. Allereerst natuurlijk op het kind zelf in al zijn ... Bestel Handboek psychodiagn ... Handboek Psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan ... ... . Allereerst natuurlijk op het kind zelf in al zijn ... Bestel Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen met ISBN/EAN 9789058982537 snel en eenvoudig. Wij maken je studietijd zo makkelijk mogelijk, zodat jij slim kunt studeren. Ook voor handige studietips en de rest van je studiespullen ben je bij ons aan het juiste adres. Samen...



GERELATEERDE BOEKEN